05.05.21

Kierrätyksen ja jätteenkäsittelyn mullistavat MAX-AI -robottilajittelijat

|||| ||||

Max- AI on tuonut robottilajittelun uudelle aikakaudelle Max-AI AQC -robottilajittelijoilla, josta todisteena on jo yli 130 toimitusta maailmanlaajuisesti. Max-AI -teknologia tuo uusia ja toimivia ratkaisuja kierrätyksen tarpeisiin ympäri maailman. Nämä robottilajittelijat tarjoavat käyttäjille kestävän ja tarkan suorituskyvyn, parantamalla samalla työturvallisuutta, laatua sekä työvoimakustannuksia.

Näkö, tekoäly ja toiminta
Max-AI robottilajittelit näkevät, ajattelevat ja toimivat. Nämä robottilajittelijat käyttävät näköjärjestelmää nähdäkseen materiaalin, tekoälyä ajatellakseen ja tunnistaakseen jokaisen näkökentässä olevan kappaleen sekä käyttävät robottivarttaan poimiakseen tunnistetut kappaleet pois materiaalivirrasta. Max-AI -robottilajittelijat voivat tunnistaa lähes kaikki kuljettimella olevat kappaleet reaaliajassa sekä poimia ja lajitella kuutta eri materiaalia samanaikaisesti jopa 70 poiminnan minuuttivauhdilla. Järjestelmä on kykenevä tekemään useita poiminta- ja lajittelupäätöksiä automaattisesti ja itsenäisesti, esimerkiksi erottelemaan muoviset astiat, alumiinin sekä kuidut PET -pullojen virrasta. Kaikki tämä pystytään tekemään ihmiskyvyt ylittävällä tehokkuudella.

Tasainen laatu ilman taukoja
Max-AI -robottilajittelijat työskentelevät yötä päivää tasaisella nopeudella, ilman taukoja. Max-AI järjestelmälle on mahdollista opettaa tietoja materiaalien arvosta sekä poiminnan priorisoinnista, jolloin se pystyy tekemään aina parhaan päätöksen, mikäli hihnalla on samanaikaisesti monia poimittavia kappaleita. Max-AI ei vaadi erillistä perehdytystä eikä koulutusta, eikä sille tapahdu työtapaturmia. Se ei väsy ja se saapuu aina ajoissa töihin. Max-AI on luotu ylittämään ihmisen kyvyt niin tehokkuuden, tarkkuuden ja kestävyyden osalta.

Robottilajittelija tarpeen mukaan
Max-AI -järjestelmästä on saatavilla monia eri malleja: AQC-1 (yksi robottikäsi), AQC-2 (kaksi robottikättä), sekä Dual AQC-2 (neljä robottikättä). Kaikki mallit sisältävät Max- AI VIS (Visual Identification System) -järjestelmän, joka pitää sisällään koneen näköjärjestelmän sekä robottikäsiä ohjaavan tekoälyn.

Ahtaisiin tiloihin kehitetty Max- AI AQC-C -yhteistyörobotti (cobot), voi toimia yhdessä ihmisvoimin tehdyn lajittelun kanssa. Näiden robottien asennus on nopeaa ja ne mahtuvat samaan tilaan mihin käsinlajittelua suorittava ihminenkin. Max- Ai AQC-C onkin ratkaisu, kun tilaa on käytettävissä rajoitetusti. AQC-C -järjestelmiä voidaan asentaa peräkkäin jopa neljä kappaletta, maksimipoimintakapasiteetin ollessa 40 poimintaa per yksikkö voidaan saavuttaa yhteensä jopa 160 poiminnan minuuttivauhti.

Jokainen uusi Max-AI asennus vahvistaa tekoälyn kykyä tunnistaa enemmän ja erilaisia materiaaleja. Max-AI:n asema johtavana robottierottelutoimittajana mahdollistaa siis parhaan mahdollisen erottelutuloksen, joka paranee jokaisen toimitetun robotin myötä.

Kun lajittelu robotilla kiinnostaa, niin käänny puoleemme – löydämme yhdessä teitä palvelevan lajitteluratkaisun.

Kierrätys -tuoteryhmäpäällikkö
Tatu Tyyskä
Puh. 0400 555 391